• Sprinter Manouk aan het woord: 'Ik zie nog steeds de uitdaging in het schaatsen'

  15 dec 2021 Redactie
 • Artikel van Schaatsen.nl

  Afgelopen maand hebben 235 Sprinters meegedaan met de Maandchallenge. Totaal hebben 83 daarvan de challenge behaald, waaronder winnaar Manouk. In dit artikel laten wij Manouk aan het woord om te vertellen over haar ervaringen met de challenge en Sprint app.

  Sprinter Manouk schaatst al vanaf haar zevende en is lid van de IJsclub Nut & Vermaak, onder andere bekend van Esmee Visser. "Ik vind het heel leuk om te schaatsen. Daarnaast zie ik er nog steeds veel uitdaging in. Het leuke is dat je eigenlijk het idee hebt dat je het wel kunt, alleen er is altijd wel een verbeterpunt. Als je deze hebt behaald, is er wel een ander puntje dat beter kan."

  Wat is je schaatsdoel voor dit jaar?
  "Ik heb onlangs nieuwe schaatsen gekocht en ik heb het idee dat ik daar heel veel uit kan halen. Alleen voelen ze nog niet als een onderdeel van mijn lichaam, dus ik wil met name meer één worden met mijn schaatsen dit seizoen. Daarnaast ben ik weer begonnen met het schaatsen van marathons. Ik ben wel een categorie lager gaan rijden dan waarin ik ben gestopt, als het lukt wil ik terug naar mijn oude categorie."

  Hoe vond je het om mee te doen met de Maandchallenge?
  "Ik kwam de Maandchallenge van Sprint tegen in een nieuwsbrief, naar aanleiding daarvan heb ik mij aangemeld in de app. Met de insteek dat ik toch ga schaatsen en het een leuke toevoeging is. Ik wist niet zeker of ik het ging halen, maar het is toch gelukt. Je kunt dus ook zomaar winnen."

  Was de challenge een uitdaging?
  "Het was niet heel makkelijk om de 100 kilometer te behalen, maar als je om de twee weken al een marathon schaatst en daarnaast ook nog eens twee keer traint kom je er toch wel." Manouk is erg blij met de prijzen die ze afgelopen maand heeft gewonnen. "De verlenging komt zeker van pas en het is natuurlijk altijd leuk om wat te winnen en zeker als de prijzen nuttig zijn."

  Doe je deze maand ook weer mee met de Maandchallenge?
  "Jazeker, ik doe ook weer mee. Ik heb al wel een training overgeslagen, maar de maand is nog niet voorbij dus ik heb nog even om in de top-50 van de ranglijst te komen."

  Waarom ben je ooit de Sprint app gaan gebruiken?
  "Ik gebruik de Sprint app al een paar jaar. In het begin keek ik wel eens thuis mijn tijden terug via MYLAPS, maar met de Sprint app kan ik meteen mijn tijden zien als ik het ijs afstap. Daarnaast is het heel leuk dat je naast je eigen rondetijden ook met andere leden van je club kunt vergelijken. Ik vind het wel een leuke toevoeging en ik kan me voorstellen dat het ook voor andere Sprinters motiverend kan werken. Het zou natuurlijk gaaf zijn als er straks een challenge voor natuurijs is of een challenge waarbij je bijvoorbeeld 5 rondes ongeveer dezelfde tijd moet rijden."

  Doe jij net als Manouk mee met de Maandchallenges? Als Sprinter van de maand win je natuurlijk altijd een leuke prijs. In november kun je kans maken op onder andere een schaatstas! Eindig op basis van geschaatste kilometers in de top-50 van de schaatsen op kunstijs ranglijst. De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start jouw schaatsessie, behaal leuke medailles en doe mee met leuke challenges! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl.