• Wedstrijd schaatsen

  Schaatsen is in Nederland wintersport nummer één. Als je in Nederland opgroeit is schaatsen misschien wel net zo vanzelfsprekend als fietsen. Vroeg of laat sta je op het ijs, en leer je de eerste schaatsbewegingen om op de gladde ijzers vooruit te komen. Op televisie zie je veel schaatswedstrijden, schaatsen hoort bij Nederland. Geen wonder dus dat veel kinderen ook aan wedstrijdschaatsen willen gaan doen.

 • Wedstrijdschaatsen wordt gedaan op de kunstijsbaan van Haarlem. Sinds 2008 organiseert de Haarlemse (KNSB) Baancommissie verschillende competities:

  • De IJskonijncup voor schaatsende pupillen in de leeftijd van 7 - 12 jaar.
  • De IJsbeercompetitie voor junioren C in de leeftijd van 13 - 14 jaar.
  • De Kennemercup voor iedereen van 14 jaar of ouder (junioren B en ouder).

  Aan de competities kan iedereen in de aangegeven leeftijdsgroepen meedoen die een wedstrijdlicentie hebben. Het hele schaatsseizoen worden wedstrijden georganiseerd: 100 en 300 meter sprints, reguliere afstanden als 500 en 1000 meter, ploegenachtervolgingen en 'fun' wedstrijden zoals bijvoorbeeld het ouder-kind toernooi. 

  Er is vanuit IJsclub Nut & Vermaak altijd een leuke en gezellige groep die wedstrijden rijdt. Meestal is er vanuit de ijsclub ook een coach aanwezig die voor de race alle vragen kan beantwoorden en je tijdens de race aanmoedigd.

  Wil je een wedstrijd rijden? Mail naar Gerard Visser (famvisserdobbe@versatel.nl) voor een wedstrijd licentie.

  Alle informatie over de ijskonijncup vind je op de website ijskonijncup.nl

  Inschrijven voor wedstrijden kan via inschrijven.schaatsen.nl