U bent hier: Home › Jeugd › Het klapperfonds..

Jeugd die de overstap maakt naar klapschaatsen kan hier in bepaalde gevallen gebruik van maken.

Hoe werkt het?

• Als de trainer van de kinderen inschat dat het kind technisch voldoende rijdt om de overstap naar klapschaatsen te maken, worden de ouders geïnformeerd.
  • Van der Hoorn Schaatssport in Ter Aar weet welke kinderen in aanmerking komen als deelnemer.
  • De ouders betalen een jaarlijkse bijdrage van 25 euro.
  • Het kind kiest schoenen uit en van der Hoorn zal vervolgens de klapset op de schoenen monteren. Het advies aan de ouders is om (zo goed als) nieuwe schoenen te kopen. Voor een relatief laag bedrag rijden de kinderen dan op goed materiaal.
  • Twee jaar na datum van in gebruikgave, of zoveel eerder als het kind stopt met schaatsen, zijn er de volgende mogelijkheden:
    • De complete schaats wordt ingeleverd bij van der Hoorn Schaatssport. De schoenen worden gedemonteerd en gaan mee met de ouders. De ouders kunnen dan zelf beslissen wat ze met de schaatsschoenen doen (completeren met een zelf aan te schaffen klapset of de schoenen in de verkoop zetten)
    • De ouders besluiten om de klapset over te nemen voor het oorspronkelijke bedrag dat de ijsclub voor de klapset betaald heeft. Het bedrag dat als jaarlijkse bijdrage is betaald, mag in mindering gebracht worden op het aanschaf bedrag.
      (Het is eventueel ook mogelijk om de klapset voor het zelfde bedrag over te nemen, nog voor dat de twee jaar verstreken is. Hierdoor worden ook andere kinderen binnen de ijsclub in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van het klapperfonds).

Voor wie is het?

• Om voor het klapperfonds in aanmerking te komen moeten de kinderen:
    • minimaal B-pupil zijn;
    • een trainingsabonnement in Haarlem hebben;
    • op vaste schaatsen rijden;
    • de techniek van het rijden op vaste schaatsen voldoende beheersen, e.e.a. ter beoordeling van de trainer.

Waarom?

IJsclub Nut & Vermaak vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk jeugdige schaatsers op goed materiaal rijden: Goed passende schoenen zijn een voorwaarde om met plezier te blijven schaatsen.

Wat zijn de voorwaarden?

De klapsets worden in bruikleen gegeven op de volgende voorwaarden:

• De schaatsen moeten na afloop van het schaatsen goed afgedroogd worden.
  • De ijzers moeten regelmatig geslepen worden.
  • Minimaal één keer per seizoen moeten de ijzers gerond worden bij van der Hoorn Schaatssport in Ter Aar. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de ouders.
  • Minimaal één keer per seizoen moeten de veren vervangen worden (ook bij van der Hoorn). De kosten hiervoor zijn voor rekening van de ouders.
  • Het klapmechanisme moet regelmatig gesmeerd worden.

Ten slotte:

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van ijsclub Nut & Vermaak.