U bent hier: Home › Jeugd › Wedstrijdschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Vind je het leuk om wedstrijd te schaatsen? Op deze pagina vind je hierover alle informatie.

I.v.m. Corona geldt is er door de baancommissie een protocol opgesteld. Deze vindt u hier.

Licentie

Je hebt en KNSB licentie nodig om mee te mogen doen met wedstrijden. Deze wedstrijd-licentie moet je zelf aanvragen en aanschaffen bij de KNSB via de site KNSB.nl. Op deze site staat uitgelegd welke licentie je nodig hebt en hoe je deze kunt aanschaffen. 

Inschrijven en uitslagen

Om te kunnen inschrijven heb je je relatienummer nodig (Deze krijg je in een email van de KNSB). Het inschrijven gaat via www.inschrijven.schaatsen.nl. Op deze website selecteer je Langebaan en Haarlem. Klik op de wedstrijd die jij wil rijden en ga naar inschrijven. Wanneer het inschrijven in gelukt krijg je een bevestiging per email. Op dezelfde website vind je na afloop van de wedstrijden ook de uitslagen. Meer informatie over jeugd wedstrijden vind je op www.ijskonijncup.nl. 

Wedstrijdbandjes

Wat heb je verder nodig? Om wedstrijden te rijden heb je naast je gewone schaatsuitrusting ook armbandjes nodig. Hieraan kan men zien in welke baan je start. De kleuren van deze bandjes zijn:

  • Wit: Binnenbaan (1e paar in kwartet)
  • Rood: Buitenbaan (1e paar in kwartet)
  • Geel: Binnenbaan (2e paar in kwartet)
  • Blauw: Buitenbaan (2e paar in kwartet)

Deze armbandjes zijn o.a. te verkrijgen bij Jan van der Hoorn Schaatssport in Ter Aar.

Neem een warme jas mee zodat je niet te veel afkoelt tussen de ritten en eventueel iets te drinken/eten. 

En dan is het zo ver... De wedstrijd zelf! Je hebt je ingeschreven en bent een half uur voor de wedstrijd op de baan aanwezig. Op het publicatiebord aan de wand onder de trap naar de kleedkamers komen de startlijsten te hangen. Hierop kun je zien welke rit je moet rijden, tegen wie en in welke baan je start. Vervolgens zorg je ervoor dat je op tijd je schaatsen aan hebt zodat je nog even kan warm rijden op de blauwe baan aan de binnenkant. Doe alvast het juiste kleur bandje om je rechter bovenarm voor je de baan op gaat zodat je daar niet meer aan hoeft te denken. (je rechterarm is de kant waar de jury en de handklokkers zitten die dan goed zien wie je bent).

Luister goed naar de speaker. Deze geeft aan wanneer je je gereed moet houden voor de start. Bij de start wordt je opgevangen en wordt je gezegd wanneer je naar de startlijn mag begeven. En dan blijft er niets anders over dan zo hard mogelijk je wedstrijd te schaatsen! Wanneer je je afstanden hebt gereden en klaar bent met de wedstrijd zal er niet altijd direct een lijst met gereden tijden beschikbaar zijn. Vaak kun je deze later terugkijken (Soms duurt het enkele dagen voordat de uitslagen op de site staan). 

 

Over Nut & Vermaak
Bestuur en Commissies
lidmaatschap en abonnementen »
Clubkleding
Clubrecords »
Informatie natuurijsbaan
Appeltaartcompetitie
Gedragscode
Nieuwsarchief
Lidmaatschap
Abonnementen Haarlem 2019-2020
Abonnementen 2018 - 2019
Abonnementen 2016-2017
Aanmeldingsformulier
Dames
Heren
Fotoalbums
Evenementenoverzicht
Wedstrijdkalender, uitslagen en inschrijven »
Blog Olympische Spelen 2018
Schaatsen
JvdH inline skate competitie
Jeugdschaatsen Leiden »
Wedstrijdschaatsen
Het klapperfonds..
Informatie
Informatiefolder
Materiaal
Onderhoud
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...