U bent hier: Home › Jeugd › Jeugdschaatsen Leiden › Onderhoud

Onderhoud schaatsen

Op deze pagina vindt u een aantal tips voor het onderhoud van de schaatsen:

• Maak de schaatsen direct na afloop van de les met een doek goed droog. Dit om roestvorming te voorkomen.
  • Bewaar de schaatsen vooral niet in de beschermers: deze zijn vaak vochtig met als gevolg roestige ijzers.
  • Maak schaatszakjes van een oude handdoek met elastiek en/of drukknopen. Doe deze na afloop van de les om de ijzers, zodat de schaatsen goed beschermd de tas in kunnen.
  • Gebruik altijd de beschermers om naar het ijs toe te lopen, ook al ligt er een rubberen loopmat. Dit voorkomt bramen op de ijzers.
  • Het is belangrijk de schaatsen regelmatig te (laten) slijpen. Met regelmatig bedoelen we één keer in de vier à vijf weken. Zelf slijpen kan natuurlijk ook, maar hiervoor moet u wel een slijpblok aanschaffen (deze eenmalige investering betaalt zichzelf overigens vrij snel terug). Laat u bij de aanschaf van een slijpblok goed informeren.
Bestuur en Commissies
Inschrijven voor skeeleren