U bent hier: Home › Vereniging › Clubkleding

Clubkleding (algemeen)

IJsclub Nut & Vermaak beschikt over prachtige clubkleding. Van wedstrijdschaatspakken tot aan fietshandschoentjes, het zit allemaal in ons assortiment

Wil je meer weten over schaats- en fietskleding, stuur dan een e-mail aan info @ ijsclubnutenvermaak.nl of hou de website en de sociale media in de gaten voor verkoopavonden.

Bij het beoefenen van een sport is het prettig om de juiste kleding aan te hebben. Dat geldt zeker ook voor de jongste kinderen die gaan schaatsen. Om er voor te zorgen dat ze goed beslagen ten ijs komen, hebben we hieronder een aantal adviezen op een rijtje gezet:

• Te wijde of te strakke kleding schaatst niet prettig. Zo is een spijkerbroek niet de meest ideale schaatskleding.
  • Wat wel prettig zit is een schaatsbroek, bij voorkeur een zogenoemde saloped. Dat is zo'n broek met van die schouderbanden. Nut & Vermaak heeft deze salopeds in het assortiment.
  • Sokken moeten in ieder geval niet te dik zijn: te dikke sokken maakt dat de voeten gaan schuiven in de schaatsschoenen en dat kan blaren veroorzaken. In klapschaatsen worden vaak geen sokken gedragen.
  • Het dragen van handschoenen is niet alleen prettig, het is ook verplicht.
  • Het dragen van een helm is in Leiden en op zaterdag middag in Haarlem verplicht. Houd er ook rekening mee dat het best koud kan zijn: het dragen van een muts of haarband is daarom aan te bevelen.

Inschrijven voor skeeleren
Updates uit Korea