U bent hier: Home › Jeugd › Jeugdschaatsen Leiden › Informatie

Inschrijven jeugdschaatsen Leiden 2020/2021

Ook weer zin om te schaatsen? We beginnen dit jaar op zaterdag 26 september met een Startdag waarop je kennis maakt met je groepje, je trainer en leuke spellen doet. Voor de ouders is er een uitleg over hoe alles werkt, je kunt clubkleding kopen, helmen lenen en én je kunt alles vragen over je schaatskeuze. Vanwege corona zijn er een aantal nieuwe regels in de bus en op de ijsbaan.

Voor nieuwe jeugdleden heeft de ijsclub een aantal Viking Multi combinoren te huur. Vanwege het beperkte aantal geldt de volgorde van inschrijving. Dus meld je snel aan via de link op de website.

De Startdag is bij de Landijsbaan in Leimuiden (Kerklaan 86) en is van 15.30 tot 16.30.

Vanaf zaterdag 3 oktober gaan we weer schaatsen in Leiden. Zie alle informatie in de folder op de website. Vragen kun je mailen naar

Inschrijven voor het jeugdschaatsen in Leiden kan via dit formulier. Als je vorig jaar al heb geschaatst in Leiden ben je automatisch aangemeld en hoef je dit formulier niet in te vullen.

Verdere informatie krijgt u via de mail en in de informatie folder. De kosten voor een heel seizoen zijn 140 euro incl. busreis van Rijnsaterwoude en Leimuiden.

Vragen of opmerkingen? Mail naar jeugdschaatsen@ijsclubnutenvermaak.nl

Het jeugdschaatsen in Leiden voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar is in bijna 30 jaar uitgegroeid tot een niet meer weg te denken activiteit in Leimuiden, Rijnsaterwoude, Bilderdam en omstreken. Onder het motto: "zonder het verleden geen heden" vindt u hier een korte beschrijving van het ontstaan en de verdere ontwikkeling van het jeugdschaatsen.

De beginperiode

Wie wekelijks die volle autobus naar de ijshal in Leiden ziet gaan, kan zich nauwelijks voorstellen dat volgens het bestuur uit de beginperiode "weinig deelnemers voor het jeugdschaatsen te vinden zouden zijn". In 1976 kwam voor het eerst de mogelijkheid van schaatsen in de ijshal in Leiden ter sprake, die toen nog de Menkenbaan heette. Ben van den Hoek, die destijds op de Menkenbaan werkte, pakte het jeugdschaatsen op. Samen met Henk van Bostelen lukte het hem het aantal deelnemers gestaag te laten groeien.

Het vervoer

Het vervoer naar Leiden werd eerst verzorgd door de ouders. Maar, na een paar seizoenen was het aantal kinderen zo groot dat een bus gehuurd moest gaan worden. Deze bus werd overigens vele seizoenen achter elkaar bestuurd door vrijwilligers. Helaas, met het verdwijnen van busmaatschappij Connexxion uit Leimuiden is in het seizoen 2006 / 2007 een einde gekomen aan de traditie van vrijwillige busbestuurders. Nu wordt het vervoer verzorgd door de firma Doelen Coach.

Samenwerking

Vanaf het begin wordt de ijshal gedeeld met Schaatstraininggroep Ter Aar. Het jeugdschaatsen Leiden is verder een samenwerkingsverband met de ijsclubs de Eendracht uit Rijnsaterwoude en Excelsior uit Bilderdam en ijsclub de Rijnstreek. Al deze verenigingen maken deel uit van het KNSB-district Aar & Amstel.

De vader van..

In 1980 maakt Adrie de Jong, de vader van Olympisch kampioen BOB zijn opwachting bij het jeugdschaatsen. Na enkele jaren vraagt het bestuur hem om jeugdcoördinator te worden, een taak die hij vele jaren heeft vervuld. Bob zelf heeft in Leiden op jonge leeftijd zijn eerste stappen op het ijs gezet. Toen na een aantal jaren bleek dat hij de baan ontgroeide, maakte hij de overstap naar de Kunstijsbaan Kennemerland. Een overstap overigens die velen na hem ook gemaakt hebben. Een groot aantal enthousiaste schaatsers zijn met deze mooie sport doorgegaan en trainen nu in Haarlem of geven er zelf schaatstraining.

Bestuur en Commissies
Informatie natuurijsbaan