U bent hier: Home › Jeugd › Jeugdschaatsen Leiden › Informatie

Informatie

Inschrijven jeugdschaatsen Leiden 2019/2020

Meld je nu aan voor het jeugdschaatsen van ijsclub Nut & Vermaak. De eerste bijeenkomst is op 28 september van 17:00 tot 18:00 in het clubgebouw van N&V. Hier wordt er informatie gegeven aan de ouders over het seizoen en worden de kinderen in groepjes verdeeld en maken kennis met hun trainer(s). Vanaf 5 oktober zal er elke week een bus rijden vanuit Rijnsaterwoude en Leimuiden naar Leiden. Verdere informatie krijgt u via de mail en in de informatie folder. De kosten voor een heel seizoen zijn 140 euro incl. busreis van Rijnsaterwoude en Leimuiden.

INFORMATIEFOLDER JEUGDSCHAATSEN

Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen (28 september startbijeenkomst + 5 oktober eerste schaatsles). Voor de proefles is het mogelijk om schaatsen te lenen van de ijsclub. Bij de startbijeenkomst is het ook mogelijk op kleding van N&V te kopen of bestellen.

SCHRIJF JE HIER IN

Vragen of opmerkingen? Mail naar jeugdschaatsen@ijsclubnutenvermaak.nl

 

Een stukje geschiedenis

Het jeugdschaatsen in Leiden voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar is in bijna 30 jaar uitgegroeid tot een niet meer weg te denken activiteit in Leimuiden, Rijnsaterwoude, Bilderdam en omstreken. Onder het motto: "zonder het verleden geen heden" vindt u hier een korte beschrijving van het ontstaan en de verdere ontwikkeling van het jeugdschaatsen.

De beginperiode

Wie wekelijks die volle autobus naar de ijshal in Leiden ziet gaan, kan zich nauwelijks voorstellen dat volgens het bestuur uit de beginperiode "weinig deelnemers voor het jeugdschaatsen te vinden zouden zijn". In 1976 kwam voor het eerst de mogelijkheid van schaatsen in de ijshal in Leiden ter sprake, die toen nog de Menkenbaan heette. Ben van den Hoek, die destijds op de Menkenbaan werkte, pakte het jeugdschaatsen op. Samen met Henk van Bostelen lukte het hem het aantal deelnemers gestaag te laten groeien.

Het vervoer

Het vervoer naar Leiden werd eerst verzorgd door de ouders. Maar, na een paar seizoenen was het aantal kinderen zo groot dat een bus gehuurd moest gaan worden. Deze bus werd overigens vele seizoenen achter elkaar bestuurd door vrijwilligers. Helaas, met het verdwijnen van busmaatschappij Connexxion uit Leimuiden is in het seizoen 2006 / 2007 een einde gekomen aan de traditie van vrijwillige busbestuurders. Nu wordt het vervoer verzorgd door de firma Doelen Coach.

Samenwerking

Vanaf het begin wordt de ijshal gedeeld met Schaatstraininggroep Ter Aar. Het jeugdschaatsen Leiden is verder een samenwerkingsverband met de ijsclubs de Eendracht uit Rijnsaterwoude en Excelsior uit Bilderdam en ijsclub de Rijnstreek. Al deze verenigingen maken deel uit van het KNSB-district Aar & Amstel.

De vader van..

In 1980 maakt Adrie de Jong, de vader van Olympisch kampioen BOB zijn opwachting bij het jeugdschaatsen. Na enkele jaren vraagt het bestuur hem om jeugdcoördinator te worden, een taak die hij vele jaren heeft vervuld. Bob zelf heeft in Leiden op jonge leeftijd zijn eerste stappen op het ijs gezet. Toen na een aantal jaren bleek dat hij de baan ontgroeide, maakte hij de overstap naar de Kunstijsbaan Kennemerland. Een overstap overigens die velen na hem ook gemaakt hebben. Een groot aantal enthousiaste schaatsers zijn met deze mooie sport doorgegaan en trainen nu in Haarlem of geven er zelf schaatstraining.

 

 

 

Over Nut & Vermaak
Bestuur en Commissies
lidmaatschap en abonnementen »
Clubkleding
Clubrecords »
Informatie natuurijsbaan
Appeltaartcompetitie
Gedragscode
Nieuwsarchief
Lidmaatschap
Abonnementen Haarlem 2019-2020
Abonnementen 2018 - 2019
Abonnementen 2016-2017
Aanmeldingsformulier
Dames
Heren
Fotoalbums
Evenementenoverzicht
Wedstrijdkalender, uitslagen en inschrijven »
Blog Olympische Spelen 2018
Schaatsen
JvdH inline skate competitie
Jeugdschaatsen Leiden »
Wedstrijdschaatsen
Het klapperfonds..
Informatie
Informatiefolder
Materiaal
Onderhoud
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...