U bent hier: Home › Evenementen › Herfstkamp in Enschede/Haaksbergen groot succes

Zaterdag 18 oktober vertrokken 29 enthousiaste deelnemers met de bus van Doelen Coach richting Enschede voor een trainingskamp.

Eerst ging de hele groep naar de ijsbaan, waar de eerste training werd afgewerkt. Er waren diverse groepen, allemaal op sterkte ingedeeld, waardoor de trainingen het meeste effect hadden.

Na deze training werd ons onderkomen opgezocht. Een prima scouting locatie in Haaksbergen. Alles werd uitgepakt en de beide ruimtes ingedeeld. De jeugd kreeg een apart onderkomen waar zij konden slapen, chillen en keten.

Ondertussen werd in de keuken een hele grote pan macaroni klaar gestoomd en de heerlijke saus van Marry opgewarmd. Yvonne Visser had voor heerlijk koude pasta schotels gezorgd en dat alles vond gretig aftrek.  Er werd een corvee groep aangesteld en daarna gingen we weer naar Enschede voor de wedstrijden. De meeste deelnemers hadden ingeschreven en vooral de jongste jeugd ging voor prachtige PR's. Na het douchen en een bakkie koffie in het restaurant weer naar Haaksbergen, waar Kees de Koning nog een buitenspel organiseerde. Moe en voldaan ging iedereen om een uur of 12 rustig slapen..... ..... Slapen? Ja vergeet het maar, de jeugd had nog heel andere plannen en natuurlijk dat keten hoort er ook bij.

Zondagmorgen om 8 uur gingen de gordijnen weer open en ging iedereen aan het ontbijt.

Daarna weer naar Enschede en het leek meer een zomerkamp dan een herfstkamp, want je kon in je korte broek en t-shirt zo naar buiten. Er werd flink getraind, vooral ook omdat er niet zo heel erg veel mensen waren op de baan en we alle ruimte hadden.

Tijdens de dweilpauze moest er een foto gemaakt worden van de hele groep, maar Angela en Ton waren "zoek": zij zaten aan een heerlijk bakkie koffie. Na de training werd alsnog de groepsfoto gemaakt.

Terug in het honk in Haaksbergen eerst lunchen en de jeugd ging naar een prachtig zwembad, compleet met golven, glijbaan en stroomversnelling. De oudere jongeren maakten een prachtige mountainbike tocht van 47 km door de omgeving. Onderweg werden zij getrakteerd op een paar stortbuien. In het honk waren maar 2 douches die werden gevoed door een boiler, dus als je met 12 man op je beurt moet wachten, dan denk je: opschieten en niet al het water gebruiken! Fris en fruitig gingen we aan de Chinees. Nasi, bami en lekkere saté vonden gretig aftrek, maar de chinees was niet scheutig in zijn porties en er bleef zat over.

Na het corvee stond er een bloedstollende Bingo op het programma. Wat werd er gekrast, want de prijzen waren niet mis.

De jeugd ging op het buitenterrein nog bussie trap spelen en de oudere jeugd speelde een spelletje klaverjas en samen werd ook een puzzel gelegd. Om 11 uur werden de pyjama's opgezocht en om 12 uur werd het rustig. Totdat Jeroen als een pinquin  door de ruimte waggelde om gehoor te geven aan de lokroep van Anja.

Na het ontbijt en warm brood zo bij de bakker vandaan gingen we het bos in voor een beestenspel. Er werd heel wat afgehold en achtervolgd. Alle beesten waren gevonden alleen Cock zat in een boom in tweespraak met een eekhoorn.

De volgende ronde waren de 12 kinderen het beest en moesten de oudere jongeren hen opzoeken. Lane en Florian hadden zich als beste verstopt en Maurits werd ontdekt omdat hij zijn schoenen niet onder de bladeren had verstopt. Voor de rest was hij niet te zien.

Het spel kreeg nog een onverwacht wending toen Angela ten val kwam en haar ringvinger uit de kom schoot. De dokterspost gaf uitkomst en kon zij toch nog de bus naar huis sturen.

Nog een keer gingen we de inwendige mens verzorgen en werd bijna al het overgebleven eten opgemaakt.

Met elkaar werd alles opgeruimd en was het honk schoner toen we vertrokken, dan toen we er in kwamen.

We bedanken alle deelnemers voor de fantastische samenwerking tussen jong en oud en de organisatoren voor de prima voorbereidingen en de 3 heel fijne dagen in Enschede en Haaksbergen.

Voor degenen die niet meegingen....... volgend jaar het eerste weekend van de herfstvakantie gaan we weer! Mis het niet.