U bent hier: Home › Dorpsraad Leimuiden

Dorpsraad Leimuiden

Dorpsraad leimuiden

Leen Overbeek, namens de werkgroep tot oprichting van de vereniging dorpsraad Leimuiden:
Dorpsraad Leimuiden wordt opgericht
Vanaf 1 maart is een groepje ondernemende mensen aan de slag gegaan met het oprichten van een breed gedragen, representatieve Dorpsraad voor Leimuiden. Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van het Praethuys in de Boerderij werd duidelijk dat er ook in Leimuiden vraag is ontstaan naar een  Leimuiden verdient een duidelijke stem in Kaag en Braassem en een sterke Dorpsraad kan daar veel aan bijdragen. Met dank aan het vele voorbereidende werk van het Praethuys, kan de werkgroep nu een vliegende start maken met het oprichten van een Dorpsraad voor Leimuiden.
De werkgroep heeft drie taken op zich genomen:
Ten eerste zoekt de werkgroep contact met alle bewoners van Leimuiden via de verenigingen en roept hen op om lid te worden van de nieuw te vormen vereniging Dorpsraad Leimuiden. Alleen met voldoende draagvlak zal de Dorpsraad Leimuiden een sterke positie in kunnen nemen in de gemeente. Het enige dat van u gevraagd wordt, is dat u mee te denkt. Dat kan als actief lid, door zitting te nemen in het bestuur van de Dorpsraad of in één van de werkgroepen, of als steunlid. Als steunlid wordt u op de hoogte gehouden van alles waar de Dorpsraad me bezig is en kunt u punten aanbrengen voor op de agenda.
Ten tweede roept de werkgroep alle bewoners van 18 jaar en ouder op 19 maart te gaan stemmen, als Leimuiden er toe wil doen, stem of het nu oranje, blauw is of groen. Een signaal naar de politiek dat ze rekening moeten houden met de belangen van Leimuiden. Dit wordt een record opkomstpercentage.
Ten derde houdt de werkgroep zich bezig met de technische kant van de oprichting, bijvoorbeeld het samenstellen van statuten en het bijeenbrengen van de opstartkosten. We streven ernaar om half april voldoende inwoners enthousiast te hebben gemaakt om de Dorpsraad officieel op te richten. Op de oprichtingsvergadering, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd, zullen alle leden van de Dorpsraad een bestuur kiezen.
Bent u enthousiast geworden en wilt u meehelpen of meedenken? Meldt u dan aan als (steun)lid via: dorpsraadleimuiden@live.nl of bel met het secretariaat 0172-755308. U kunt de Werkgroep Dorpsraad Leimuiden in oprichting nu al volgen op www.facebook.com/pages/Dorpsraad-Leimuiden-in-oprichting.

Clubblad
Inschrijven voor skeeleren