U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Jeugdschaatsen: Steun de club! - Grote Clubactie
   (18-09-2020)

De ijsclub gaat (weer) loten verkopen voor de Grote Clubactie! Dit jaar willen wij de opbrengst besteden aan het bevorderen van het jeugdschaatsen. Dit jaar kunnen wij al huurschaatsen aanbieden aan nieuwe leden voor een klein bedrag. Help jij mee om onze clubkas te spekken, zodat we op meer manieren het jeugdschaatsen kunnen ondersteunen? Vanaf zaterdag 19 september kun je loten kopen bij onze leden of online!

(Terug naar boven)


Bestuur: Kleding verkoop
   (07-09-2020)

Aan alle schaatsers en fietsers binnen onze ijsclub,

Zaterdag 26 september is er weer schaatskleding te koop en indien niet voorradig, te bestellen.

Dat geldt ook voor fietskleding...de voorraad daarvan is erg laag...maar laat zeker even weten als je wat nodig hebt...voor voorjaar 2021.

Dan bestellen we dat tegelijk met de schaatskleding.

Junioren en senioren welkom van 11.00-12.00 uur en pupillen in de middag tussen 16.30-17.30 uur(aansluitend op hun startdag).

Indien je deze dag niet in de gelegenheid bent om te komen, maar je wil wel iets bestellen, doe dat dan vòòr 26 september, dan kunnen wij het alvast reserveren of noteren voor de bestelling. Graag mailen naar

Nà 26 september willen we zo snel mogelijk de order bij Lorini plaatsen, zodat wij hopelijk begin november de bestellingen in huis hebben.

Uiteraard is de 1.5m afstand ook zeker belangrijk in het clubhuis en zullen wij daar maatregelen voor treffen en vragen wij jullie daar rekening mee te houden.

Kleding passen is helaas niet mogelijk.

Groet van de kledingcommissie!

 

(Terug naar boven)


Langebaanschaatsen: Info schaatstrainingen KNSB-uren Haarlem 2020-2021
   (29-08-2020)

Zoals beloofd in de mail van 20 augustus, stuur ik je hieronder de door de Baanvereniging Haarlem vastgestelde abonnementsgelden en de regelingen die zij zal treffen

mocht de overheid strengere maatregelen gaan invoeren, als de besmettingen van het Corona virus toeneemt.

 Hieronder volgt een overzicht van de prijzen voor het komend seizoen 2020-2021.

Categorie( op basis van je leeftijd op 30 juni 2019)

Haarlem

1e Trainings-

abonnement

Haarlem

1e Wedstrijd-

abonnement

Haarlem

2e, 3e 4e

abonnement

Wedstrijd

Licentie KNSB

Pupillen

(t/m 12 jaar)

€130,00

€ 140,00

€ 75,--

€ 11,--

Junioren

(13 t/m 18 jaar)

€145,00

€174,00

€ 75,--

€ 24,80

Senioren /Masters

(boven 18 jaar)

€212,00

€ 231,00

€ 105,--

€ 41,30

 

Het verschil in prijs tussen de trainings- en wedstrijdabonnementen is dat je met een trainingsabonnement geen wedstrijden of marathons kan rijden. Wil je dus alleen trainen en geen wedstrijden rijden, laat dit even weten.

De trainersvergoeding € 40,-- en actief lidmaatschap KNSB t/m 18 jaar € 6,25

en boven de 18 jaar € 8,90 zullen gezamenlijk met de abonnementen worden geïncasseerd.

 

Nieuw eenmalige wedstrijden

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om ook voor losse wedstrijden in te schrijven. Als er ruimte is bij de wedstrijden dan zal de wedstrijdleiding de wedstrijd open zetten voor rijders zonder wedstrijdabonnement of wedstrijdkaart op de baan in Haarlem. U kunt zich dan inschrijven als u in het bezit bent van een KNSB licentie of eventueel een daglicentie. Bij de inschrijving wordt er dan een bedrag gevraagd dat u direct met I-Deal kunt betalen. Daarmee kunt u aan de wedstrijd deelnemen. De prijs per wedstrijd is afhankelijk van de verreden afstanden. Het bedrag varieert van ongeveer € 7,50 tot € 10,-- en moet bij inschrijving aan de betreffende wedstrijd via I-Deal worden voldaan.

 

De trainingsuren voor onze vereniging in het komend seizoen zijn als volgt:

 

 

 

 

Maandag

20:10 – 21:15

HW3 - HT3

Aansluitend vanaf 21.30 uur marathonwedstrijden

Woensdag

18:00 – 19:15

HW4 - HT4

i.s.m. groep 4 verenigingen

Zaterdagochtend

7:00 – 8:10

HW6 - HT6

 

Zaterdagmiddag

16:40 – 17:50

HW7 - HT7

Jeugdschaatsen en ouders

Restitutie                                                                                                                                         Zoals in het begin al is aangegeven is het in deze uitzonderlijke situatie van groot belang dat abonnementhouders ervan op aan kunnen dat ze bij nieuwe beperkende maatregelen, waaronder schaatsen niet mogelijk is, restitutie van de betreffende abonnementsgelden kunnen krijgen. 1. Gaat de ijsbaan helemaal niet open = 100% restitutie.    2. Moet de ijsbaan tijdens het seizoen een aantal weken dicht, is de restitutie 85% van het abonnementsgeld naar rato van het aantal gemiste weken.  3.  Restitutie vindt plaats na afloop van het seizoen en wordt verrekend met de clubs.  4. Dit geldt ook voor de trainersvergoeding, maar niet voor het actieve lidmaatschap van de KNSB.

Maatregelen                                                                                                                               De komende weken zal de ijsbaan gaan werken aan een protocol om zo veilig mogelijk te kunnen schaatsen. Gedacht wordt om meer opstapplaatsen te creëren rond de ijsbaan, zodat we goed afstand kunnen houden bij het schaatsen aandoen en het betreden van de ijsbaan. Zodra dit protocol duidelijk is, doe ik het je toekomen (maar zal ook op de website van de ijsbaan te vinden zijn). Mocht er door de Veiligheidsregio Kennemerland nieuwe maatregelen worden opgelegd aan de ijsbaan, bijvoorbeeld dat er minder dan 249 mensen op een abonnementsuur mogen rijden, kan het zijn dat jouw abonnement beperkt wordt (dan gaat vanzelfsprekend de restitutieregeling in).

Aanvang seizoen 2020-2021                                                                                                                      De start van het schaatsseizoen is op zaterdag 26 september 2020 en loopt door tot en met zondag 14 maart 2021. In de kerstvakantie zal weer een speciaal baanschema komen om het publiek zo optimaal mogelijk van het ijs te kunnen laten genieten. De volgende zaterdagmiddag trainingen komen te vervallen; 14 november Landelijke KPN Marathon en  13 februari de Kees Jongert Bokaal.

Wil jij naar aanleiding van deze mail nog wijzigingen hebben aan jouw abonnement(en) laat het dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 3 september a.s. weten. Heb jij al gereageerd dan hoeft dat niet weer.

In wens jullie een gezond en veilig schaatsseizoen 2020-2021.

Gerard Visser - IJsclub Nut & Vermaak                                                                              

(Terug naar boven)


Jeugdschaatsen: Startdag jeugdschaatsen en inschrijven seizoen 20/21
   (26-08-2020)

Zaterdag 26 september Startdag voor de Jeugd

Ook weer zin om te schaatsen? We beginnen dit jaar op zaterdag 26 september met een Startdag waarop je kennis maakt met je groepje, je trainer en leuke spellen doet. Voor de ouders is er een uitleg over hoe alles werkt, je kunt clubkleding kopen, helmen lenen en én je kunt alles vragen over je schaatskeuze. Vanwege corona zijn er een aantal nieuwe regels in de bus en op de ijsbaan.

Voor nieuwe jeugdleden heeft de ijsclub een aantal Viking Multi combinoren te huur. Vanwege het beperkte aantal geldt de volgorde van inschrijving. Dus meld je snel aan via de link op de website.

De Startdag is bij de Landijsbaan in Leimuiden (Kerklaan 86) en is van 15.30 tot 16.30.

Vanaf zaterdag 3 oktober gaan we weer schaatsen in Leiden. Zie alle informatie in de folder op de website. Vragen kun je mailen naar

 

Inschrijven voor het jeugdschaatsen in Leiden kan via dit formulier. Als je vorig jaar al heb geschaatst in Leiden ben je automatisch aangemeld en hoef je dit formulier niet in te vullen.

(Terug naar boven)


Overige: Kamp Doorn
   (01-07-2020)

Ook dit jaar zal IJsclub Nut & Vermaak een trainingskamp organiseren in het mooie Doorn. Deze zal dit jaar plaatsvinden van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus. Het lange weekend zal een perfecte combinatie vormen van sport en gezelligheid.

Vrijdagmiddag zal er met de fiets vertrokken worden naar de skeelerbaan in Doorn. Een busje zal zorg dragen voor het vervoeren van alle bagage. Op het terrein van de skeelerbaan zullen niet alleen de trainingen plaatsvinden maar zal er ook overnacht worden in tenten. Zondagmiddag zal er weer terug gefietst worden naar Leimuiden. Naast alle geplande skeeler-, fiets en droogtrainingen zal er veel flexibiliteit zijn wat betreft het invullen van het weekend. De omgeving biedt vele mogelijkheden zoals golfen, of wandelen over de Utrechtse Heuvelrug. Ook is het mogelijk om met eigen vervoer later bij het kamp aan te sluiten of eerder te vertrekken.

De kosten voor het hele weekend zullen ongeveer 35 euro bedragen, kom je korter zijn de kosten uiteraard lager. Wij houden de richtlijnen omtrent Covid-19 scherp in de gaten. Het kan gebeuren dat het kamp geannuleerd wordt wanneer de richtlijnen scherper worden. Ga jij ook mee? Inschrijven kan via DIT FORMULIER. Doe het snel! Want er zijn maar een beperkt aantal plekken! Ook inschrijven voor één dag kan via het formulier.

Wij hebben er zin in!

 

Met sportieve groeten,

de Jeugdcommissie

 

De fietsroutes:

Van Leimuiden naar Doorn: DOWNLOADEN. Ook HIER te bekijken.

Van Doorn naar Leimuiden: DOWNLOADEN. Ook HIER te bekijken. 

 

 

(Terug naar boven)


Bestuur: COVID-19 protocol IJsclub Nut & Vermaak
   (18-05-2020)

COVID-19 Protocol N&V

Afspraak: Wie verkoudheidsklachten, keelpijn en/of griepachtige klachten e.d. heeft moet thuis blijven. Volg de regels van het RIVM.

 

De KNSB heeft posters opgesteld voor droogtraining en skeeleren, hierin staat duidelijk vermeld waaraan moet worden voldaan.

 

Algemene aanvullende regels:

 • Zorg dat je vooraf naar het toillet bent geweest, het gebruik van het toilet tijdens de les wordt afgeraden

 

Zomersport kinderen 7-12 jaar

Start dinsdag 19 mei 18:30-19:20. Dit jaar zal er voor het eerst worden gestart met veldtraining voor de kinderen die in Leiden schaatsen. Het doel is op een leuke manier gymnastiek oefeningen te doen waarbij ook spelletjes worden gedaan. Het gaat hierbij vooral om de gezelligheid. Romy Ganzevles geeft deze les op het grasveld bij het zwembad.

 • Kinderen komen in sportkleding naar de les
 • Ouders blijven buiten de poort en geven telefoonnummer bij inschrijving door voor het geval er iets gebeurd en zijn tijdens de training bereikbaar op dit telefoonnummer.

Aankondiging skeeleren kinderen 5-12 jaar

 • Start vrijdag 15 mei 19:00-20:00u in Kudelstaart. Er is een mail gestuurd om je op te geven, je kan ook op de website kijken.

  Er zijn dit jaar wel aanvullende maatregelen:

 • Kinderen worden aangekleed met skeelers gebracht (goed kijken dat helm, bescherming en skeelers goed vastzitten)
 • Ouders blijven buiten de poort en geven telefoonnummer bij inschrijving door voor het geval er iets gebeurd en zijn tijdens de training bereikbaar op dit telefoonnummer.
 • Nieuwe kinderen zijn alleen welkom als ze al los kunnen skeeleren. Na 2 lessen kunnen ze lid worden.
 • De kinderen skeeleren alleen met kinderen van N&V. Er is geen gecombineerde training met ter Aar en/of VZOD.

 

Droogtraining jeugd 13-18 jaar

Op maandag 11 mei is om 19.00 uur de veldtraining voor de jeugd weer van start gegaan. Deze wordt gegeven door Cock Baas en Kees de Koning. Er is gestart met een groep van 12 kinderen die vorig jaar ook hebben meegedaan.

Er zijn dit jaar wel aanvullende maatregelen:

 • Neem een fles water van 1,5l mee, hiermee kunnen oefeningen worden gedaan.
 • Zorg dat de trainer een telefoonnummer heeft voor noodgevallen en de ouders/verzorgers zorgen dan ook dat ze bereikbaar zijn.

 

Skeeleren jeugd 13-18 jaar

Start woensdag 29 april 19:00-20:00u in Kudelstaart.  Er zal een mail gestuurd worden om je op te geven, je kan ook op de website kijken.

 Er zijn dit jaar wel aanvullende maatregelen:

 • De jeugd doet zelfstandig de skeelers en beschermingsmiddelen aan, de trainer kan hierbij niet helpen.
 • Zorg dat de trainer een telefoonnummer heeft voor noodgevallen en de ouders/verzorgers zorgen dan ook dat ze bereikbaar zijn.

 

Droogtraining 19 jaar en ouder

Start volwassenen 25 mei natuurijsbaan Leimuiden. Sjaak van der Ploeg gaat weer training geven. Droogtraining in de duinen zal lastig worden omdat anders iedereen individueel naar de duinen moet rijden.

Er zijn dit jaar wel aanvullende maatregelen:

 •  Start is om 20:15. Kom niet eerder want tussen 19:00-20:00 is er droogtraining voor de jeugd van 13-18 jaar en de groepen worden gescheiden gehouden.

(Terug naar boven)


Clubblad: Het nieuwste clubblad online
   (15-05-2020)

De nieuwste uitgave van het clubblad staat nu ook online! In deze editie o.a.: column van Bob, terugblik WK studenten, trainen als schaatser in de zomer en nog veel meer.

Het nieuwste clubblad en alle andere uitgave kunt u terugvinden op: issuu.com/ijsclubnutenvermaak

 

Huidige uitgave: mei 

Komende uitgave: september; deadline 28 augustus

 

Drukwerk nodig? Bestel met deze link, krijg 15 euro korting, en steun het clubblad: https://www.drukzo.nl/ref/M8YN-BATC

(Terug naar boven)

Over Nut & Vermaak
Bestuur en Commissies
lidmaatschap en abonnementen »
Clubkleding
Clubrecords »
Informatie natuurijsbaan
Appeltaartcompetitie
Gedragscode
Nieuwsarchief
Lidmaatschap
Abonnementen Haarlem 2019-2020
Abonnementen 2018 - 2019
Abonnementen 2016-2017
Aanmeldingsformulier
Dames
Heren
Fotoalbums
Evenementenoverzicht
Wedstrijdkalender, uitslagen en inschrijven »
Blog Olympische Spelen 2018
Schaatsen
JvdH inline skate competitie
Jeugdschaatsen Leiden »
Wedstrijdschaatsen
Het klapperfonds..
Informatie
Informatiefolder
Materiaal
Onderhoud
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...