U bent hier: Home › Evenementen › Collalbo 2012

Collalbo 2012

Ondertussen zijn we allemaal weer veilig thuisgekomen! We hebben een superweek achter de rug met supermooi weer, superlekkere schaatstrainingen, prima vermaak op de pistes en bovenal een heel gezellig groepsgevoel! Het volledige verslag is hieronder te lezen:

Een korte foto-impressie is hier te vinden!

Vrijdag

En daar gingen ze.. een hele bus vol enthousiaste schaatsers werd uitgezwaaid rond de klok van 21 uur vanaf het ijsclubgebouw.

Zaterdag

Na een voorspoedige reis kwamen we om 10.30 uur aan bij Hotel Dolomiten in het nog steeds zo mooie Collalbo. De kamers werden verdeeld en de koffers uitgepakt. Toen iedereen geïnstalleerd was werd de lunch geserveerd en daarna was iedereen weer helemaal klaar voor de rest van de week. ’s Middags stond de eerste schaatstraining op het programma en het ijs was meteen super. Ondanks de vermoeidheid die hier en daar nog heerste, genoot iedereen van het eerste contact met het ijs. Ook werd meteen even getest of de sauna nog net zo lekker was als andere jaren en dat was natuurlijk het geval! ’s Avonds werd er wat gerelaxed, een spelletje gedaan en een paar diehards gingen op weg om de ijshockeyers van Collalbo aan te moedigen.

Zondag

Zondagochtend verscheen iedereen na een goede nachtrust weer op tijd aan het ontbijt. De ochtendtraining was nog steeds bedoeld om aan het ijs, de omstandigheden en de ijle lucht te wennen. De ijsbaan is nu drukker bezocht dan de dag ervoor, omdat er nog twee Nederlandse groepen (uit Breda en Vught) op het ijs rondrijden en ook de jeugdselectie (of zo) van Belarus zien we warm lopen.
Slechts een van de Wit-Russische meisjes verschijnt op het ijs met haar coach. Marco ziet hem af en toe vol aandacht naar onze dames kijken en vraagt zich af waar hij nu precies naar kijkt. Als zijn pupil na een paar rondjes in overleg moet met haar coach, probeert hij druk gebarend uit te leggen wat hij wil. Dat Ellen net op dat moment langs komt blijkt uitkomst te bieden; zij wordt als voorbeeld gesteld voor de pupil en ze gaat achter Ellen aan weer verder.

's Middags

Na de lunch ging een groep enthousiastelingen de berg op om te snowboarden en te skiën. Een klein groepje trok de bergen in voor een stevige wandeling en de rest bleef lekker rondhangen in het hotel. De middagtraining was pas om 18.00 uur en het was dan ook van belang goed aangekleed de baan op te gaan omdat de temperatuur wel daalde tot -4 °C! Na het (weer overheerlijke) diner (schnitzel!) werden de camerabeelden van de schaatstrainingen geanalyseerd. Voor iedereen waren er wel een aantal aanwijzingen en daar konden we mooi over gaan dromen!

Maandag

Vanochtend scheen het zonnetje de eetzaal in en bleek er een prachtige dag aangebroken te zijn. Het ijs was mooi en schaatsen in het zonnetje doet een mens erg goed! Op de terugweg hadden een aantal schaatsers het koffietentje ontdekt en waren daar aan het bijkomen van de training. Nick en Joost hebben vast een proef 500 meter gereden om te oefenen voor morgen. Ook bij de rest van de groep beginnen de kriebels voor de wedstrijd nu wel een beetje op te komen. Gelukkig hebben we nog een dag! De middagtraining was een priveaangelegenheid voor 13 Nut en Vermakers; mooi ijs, een lekkere temperatuur tot rond het vriespunt en geen andere rijders op de baan!

Dinsdag

Vandaag was dan de grote dag: de WEDSTRIJD op het mooie ijs van Collalbo. Het weer leek mee te gaan zitten, want tijdens het ontbijt verscheen er een zonnetje van achter de bergen. Bij het ontbijt begonnen de eerste zenuwen, maar die werden aardig bedwongen tijdens de wedstrijdvoorbereidingtraining. Iedereen reed rustig een aantal rondjes en steigerungetjes, omdat perfecte gevoel maar vast te vinden. Ook werden er nog wat startjes gedaan om de laatste puntjes te perfectioneren.

De voorbereiding

Bij terugkomst in het hotel ontstond er file om schaatsen te slijpen, alhoewel de meeste mensen op handige wijze hun schaatsen aan de handen van Ben toevertrouwden; ideaal zo’n materiaalman in de groep.
De lunch ontstond uit spaghetti bolognese, maar door de toch wel weer opkomende zenuwen raakten niet alle borden helemaal leeg. Uiteindelijk werd het toch kwart over 12 en vertrokken we naar de ijsbaan. De grootste groep ging warm lopen en zich voorbereiden op de wedstrijd, maar de ook de anderen bereidden zich voor op hun taak.
Tamar en Dieuwke installeerden zich boven in het juryhok om te speakeren en Anneke stond bij de start als hulpstartster. Dick installeerde zich met een camera op de beste plaats om zo veel mogelijk beelden vast te leggen op camera en ook Riet en Ria zochten een mooi plekje aan de andere kant van de baan op om mooie plaatjes te schieten. Ton was ziek wakker geworden en vervulde de rol als coach. Piet was gaan skiën, maar sloot later aan voor de mentale support. De starter en de jury waren klaar en dus kon het grote feest beginnen!

De wedstrijd

Er dreven wat wolkjes langs de hemel, maar de wind leek zich koest te houden. Eigenlijk iedereen reed een prima race en de meeste rijders waren best tevreden! Er zijn zeker twee clubrecords gereden: Ton hielp Sjaak aan een clubrecord op de 500 meter in een tijd van 51,38 en op dezelfde afstand hielp Cock Manouk aan een clubrecord in een tijd van 44,14 (wat ook een PR is). Ook Anneloes en Matthijs wisten een PR te rijden in resp. 46,98 en 2:10,51 (1500m). De volledige uitslagen vind je in de uitslagenlijst.

Na afloop

Na de wedstrijd keerde de rust weer een beetje terug en werd onderweg besloten een lekkere koffie, thee of warme choco te gaan nuttigen in het winkeltje/cafeetje onderweg. De taartjes in de vitrine zagen er goed uit en waren dan ook snel uitverkocht! Bij terugkomst in het hotel zocht iedereen zijn eigen vermaak weer op (sleeën, sauna, spelletjes) en nu is het wachten op het vast weer heerlijke diner!

Woensdag

Vandaag was alle stress over en kon er dan eindelijk rustig genoten gaan worden. Het weer zat (alweer) mee en een zonnetje verwarmde de schaatstrainingen zowel 's ochtends als 's middags. Naast schaatsen werd er hier en daar nog gewandeld, gefietst, geskied en gesnowboard. 's Avonds was het volle man en de traditie in dit gebied is om dan een avondwandeling bergopwaarts te maken. En dus trokken we om 20.00 uur met de bus richting piste en begonnen we onze klim omhoog onder begeleiding van Katja. Het was een hele mooie tocht op de door de maan beschenen rodelpaden en pistes. Het was best wat zwaar, maar de prestatie werd beloond met een drankje en een schnapps in het restaurant bovenaan de piste. Na weer opgewarmd te zijn, begonnen we aan de tocht naar beneden. De jongeren hadden hun kontsleetjes meegenomen en roetsjten snel naar beneden zodra het kon. Dit ging een stuk harder dan de heenweg! Op één botsing na kwam iedereen weer heel aan en was het ondertussen alweer hoogste tijd voor onze bedden geworden.

Donderdag

Vandaag verliep vergelijkbaar aan woensdag, behalve dat het 's avonds tijd was voor de Bonte Avond. Deze avond was dit jaar niet heel bont, maar werd ingevuld met Oud-Hollandse spelletjes. De opening van de avond werd verzorgd door Bart en Manouk die een vuurspuwact ten tonele brachten. Een ieder die wilde mocht het zelf proberen en dit leverde mooie plaatjes op! De rest van de avond werd gevuld met het Estafettespel onder leiding van Manouk. Vier teams konden met allerlei Oud-Hollandse spellen meters verdienen om zo zoveel mogelijk estafette-rondjes te rijden. De spellen waren o.a. Jenga, koekhappen, dobbelen, namen raden, beschuit fluiten, etc. De strijd liep hoog op, maar het bleef een gezellig avond!

Vrijdag

Vrijdag is de traditionele piste-dag en met het grootste deel van de groep togen we dan ook richting de pistes. Er werd gewandeld, geskied en gesnowboard, totdat iedereen rond 13.00 uur verzamelde bij het restaurant waar we woensdag avond ook geweest waren. Hier staan de schnitzels bekend als de grootste uit de hele regio en ik denk dat dat zeker beaamd kan worden! (zie voor bewijs de foto's). Ter afsluiting werden nog een aantal ski's omgeruild voor rodels en ook dit heeft mooie plaatjes opgeleverd!

Zaterdag

En toen brak de laatste dag alweer aan. Een klein groepje besloot nog eenmaal te gaan trainen op het mooie ijs van Collalbo en de rest ging of met het treintje of al wandelend richting de gondel en vervolgens naar Bolzano. Op het ijs wilde Nick nog één keer vlammen op een door Marco geklokte 500m, waarbij hij zo hard ging dat hij heel hard met zijn hoofd op het ijs klapte. Op advies van de EHBO'ers werd hij onder begeleiding van Dieuwke met de ambulance naar het ziekenhuis in Bolzano getransporteerd. Daar hebben we hen 's middags op weg naar huis weer opgepikt, waardoor we helaas te laat waren voor een extra stop in Inzell (waar we dan nog een laatste schaatstraining zouden hebben). Gelukkig konden we met z'n allen moe maar voldaan weer met z'n allen op weg naar huis! Op naar de volgende keer!!!
Over Nut & Vermaak
Even voorstellen
Nieuwsarchief
Bestuur / Commissies
Clubrecords »
Aanmeldingsformulier
Aanmoedigingsprijs
Adresgegevens
Adverteerders
Appeltaartcompetitie
Gedragscode
Kledingadvies
lidmaatschap en abonnementen »
Toegangsprijzen landijsbaan
Trainingsgroepen »
Clubkleding
Dames »
Heren »
Dames
Heren
Abonnementen 2015-2016
Abonnementen 2016-2017
abonnementtarieven 2014-2015
Lidmaatschap
Conditietesten
Overzicht schaatstrainingsgroepen
Skeeleren woensdagavond (10-rittenkaart)
Trainingslogboek
Uitslag tijdrit
Evenementenoverzicht
Collalbo 2016 »
Collalbo 2010 »
Verslag clubkampioenschappen 2012 / 2013
Evenementenkalender
Clubkampioenschappen »
Collalbo 2012
Herfstkamp in Enschede/Haaksbergen groot succes
Schaatskamp in herfstvakantie
Wedstrijdkalender »
Wedstrijdkalender, uitslagen en inschrijven »
Wedstrijduitslagen langebaan »
Algemeen
Dinsdag
Donderdag
Maandag
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Open voor inschrijving
Open voor inschrijving / deze week
Seizoen 2010 / 2011
Seizoen 2011 / 2012
Jeugdschaatsen Leiden »
Wedstrijdschaatsen
Het klapperfonds..
Een stukje geschiedenis
Informatiefolder 2016/2017
Skate Off
Materiaal
Onderhoud
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...