U bent hier: Home › Evenementen › Collalbo 2010 › Dinsdag

Vandaag, dinsdag, is een bijzondere dag. Vandaag vieren we de verjaardag van Ton van Velzen. Bij het ontbijt was zelfs zijn stoel versierd met ballonnen. Tevens is het uiteraard de dag van de wedstrijd. De ambities liggen wederom hoog. Aan de omstandigheden kan het niet liggen want het is vanmorgen droog, -2 graden en windstil. Hoe anders als twee jaar geleden.

Afgaande op de verhalen gaat er menig PR vandaag aangescherpt worden. De dames zijn zelfs onderling de clubrecords aan het uitruilen. Gesprekken aan tafel verliepen als volgt: “Als jij nu op de 3000m een clubrecord rijd, dan doe ik het op de 1500m”. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Op de baan aangekomen waren de omstandigheden iets veranderd. De temperatuur was gestegen tot 0 graden en er was een licht windje. Desondanks prima omstandigheden voor een wedstrijd, de ijsvloer lag er goed bij. De wedstrijd begon met de 500m. Op deze afstand werd een PR gereden door Manouk, Anneloes en Sjoerd. De hele aanwezig groep was hierbij unaniem van mening dat deze redacteur op de site moet vermelden dat Sjoerd zijn vader in een rechtstreeks duel heeft verslagen. Vervolgens werd er slechts een rit gereden op de 3000m tussen Anneloes en Jojanneke. Hierbij heeft Anneloes op indrukwekkende wijze een mooi PR gereden. Na de 1500m, waar geen PR’s werden gereden, volgde als laatste afstand de 1000m. Op deze afstand reden Justin en wederom Sjoerd een PR. Ondanks de hoge ambities is er vanmiddag geen clubrecord gesneuveld.

Teruglopend van de ijsbaan kwamen we eerst Jac Orie tegen, ernstig kijkend en waarschijnlijk diverse strategieën in zijn hoofd aan het evalueren. Een paar minuten later volgde de Control ploeg zelf. De rijders van de Control ploeg konden het niet nalaten de Nut & Vermaak ploeg te bekogelen met wat sneeuwballen. Dit kon uiteraard niet onbeantwoord blijven. Zo zie je maar, ook topschaatsers zijn net echte mensen.

Na de wedstrijd hebben we met koffie en een heerlijke taart de verjaardag van Ton gevierd. Hierna zijn de jongeren met z’n alle gaan sleeën om de euforie dan wel de frustratie van de wedstrijd van zich af te zetten. Al met al was het een mooie wedstrijdmiddag die uiteraard heel veel foto’s heeft opgeleverd.

Klik hier voor een selectie van deze foto’s.
Klik hier voor de video van de wedstrijd.
Klik hier voor de uitslag van de wedstrijd.