U bent hier: Home › Evenementen › Collalbo 2010 › Maandag

Maandagochtend hebben we onder goede omstandigheden weer een lekkere training gehad. Sommigen waren bang voor de nodige spierpijn na het wandelen van de zondagmiddag maar dat viel gelukkig reuze mee.

Naar de maatstaven van Collalbo was het vanmorgen erg druk op de baan, er waren zeker 50 tot 60 rijders op de baan aanwezig. De training was een waar internationaal gebeuren. In de kleedkamer hadden we gezelschap van Marianne Timmer die ook nog even het ijs op ging. Naast onze eigen “Nut & Vermaak” ploeg reden er ploegen uit Kazachstan, Wit-Rusland, Hongarije, Control, Thijsje Oenema van VPZ en de alom bekende studentenploeg uit Nijmegen. Als we goed naar de techniek van deze internationale ploegen keken, zagen we dat we zelf nog wel het een en ander kunnen verbeteren. Onze eigen Bob kwam nog even op de fiets langs maar ging vanmorgen het ijs nog niet op.

Op dinsdagmiddag gaan we onze wedstrijden rijden. Tijdens de lunch moest iedereen zijn / haar afstanden opgeven, voorkeur tegen wie je wil rijden of tegen wie je juist niet wil rijden. Uiteraard wordt met het laatste totaal geen rekening gehouden en is de indeling volkomen objectief door Angela en Vincent gemaakt. Met de omstandigheden van twee jaar geleden nog in het achterhoofd (erg koud, erg veel sneeuw en een harde wind) blijkt er weinig animo te zijn voor de 3000m. Na alle lijsten verzameld te hebben blijkt dat we naast de 500m, die iedereen rijdt, slechts een rit hebben op de 3000m en de rest is ongeveer gelijk verdeeld tussen de 1000m en de 1500m. Qua beschikbare tijd komt het daarmee prima uit.

Tijdens de middagtraining hadden we gezelschap van Jan Bos en Natascha Bruintjes. Erg mooi om hem te zien schaatsen, met vier klappen over het rechte eind. Robin kon het niet na laten even lekker met hun mee te rijden. Jan bleek echter de ochtendtraining veel te druk te vinden en is gaan "klagen" bij de organisatie van de ijsbaan. Dat heeft geresulteerd in een splitsing van de ochtendtraining. Wij zijn "gedegradeerd" tot een international free-time team dat een uur eerder gaat trainen (dus tot ergernis van sommigen ook een uur eerder op). Daarna komen de international prof-teams. De middagtraining is wel weer gezamenlijk.

Al deze beroemde rijders / rijdsters op de baan hebben uiteraard diverse mooie foto's opgeleverd. Klik hier voor de foto's van maandag.