• Geschiedenis

IJsclub Nut & Vermaak is opgericht op 14 december 1904. Zo'n twee jaar later, om precies te zijn op 23 november 1906 werd er in Leimuiden nog een ijsclub opgericht: IJsclub Leimuiden. De naam van deze laatste ijsclub veranderde in 1936 in IJsclub Werkverschaffing. In 1943 gingen de ijsclubs Nut & Vermaak en Werkverschaffing op in één ijsclub onder de naam IJsclub Nut & Vermaak Nut: het leggen van ijsbanen die van de ene plaats naar de andere voeren. Vermaak: het organiseren van ijsfeesten op de baan welke op de Drecht aangelegd zal worden.

• Nut & Vermaak is een actieve ijsclub die in het bezit is van zijn eigen landijsbaan. Een groot aantal kinderen uit de wijde omgeving rond Leimuiden heeft door de ijsclub kennis gemaakt met de schaatssport, met name via het Jeugdschaatsen in Leiden. De oudere jeugd en volwassenen schaatsen op IJsbaan Haarlem waar ook wedstrijden worden verreden. In de zomer worden schaatsspecifieke trainingen georganiseerd zoals skeeleren, bootcamps en meer. Bekende leden zijn Bob de Jong en Esmee Visser. Voor wat betreft het Vermaak in de naam: dat klopt zeer zeker wel: N&V is een gezellige ijsclub met veel actieve leden en een groot aantal activiteiten. Inmiddels heeft de club meer dan 1000 leden!