• Gisteren vond in Leiden het eerste Open Leidse Kampioenschap curling plaats. Namens Nut & Vermaak stonden er negen teams aan de start.

Het toernooi begon met een poule fase waar Bavarian Curling werd gespeeld, een alternatief op ‘echt’ curling. Als je niet speelde tijdens de poule fase kon je deelnemen aan een clinic curling waar je met echte stenen kon curlen en kon vegen met bezems. Uit de poule fase mochten vier teams van Nut & Vermaak door naar de kwartfinale.

In de kwartfinale won alleen team Nut & Vermaak 4 bestaande uit Hilco, Wilma & Gemma Eikelenboom en Dik & Ria Molkenboer. Hiermee stelde ze hun plek veilig als beste team van de ijsclub! In de halve finale speelde men niet meer Bavarian curling maar echt curling met bezems en al. Na een spannende wedstrijd werd ook de halve finale gewonnen en ging team 4 door naar de finale.

In de finale sloeg echter het noodlot toe en kwam Ria ten val en brak daarbij haar sleutelbeen. De rest van het team streed door en werd uiteindelijk tweede.

Beterschap voor Ria & bedankt aan alle teams voor de gezelligheid tijdens dit leuke toernooi!