U bent hier: Home › Evenementen › Verslag clubkampioenschappen 2012 / 2013

Clubkampioenschappen 16 maart 2013

Op 16 maart j.l. werden de clubkampioenschappen van ijsclub Nut & Vermaak, samen met ijsclub de Blauwe Beugel uit Rijsenhout gehouden. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers van beide verenigingen, waarvoor onze dank, was het ook dit jaar weer gezellige afsluiting van het seizoen.

Clubkampioenschappen Leiden

Het programma begon met een mini-marathon, waarbij de kinderen allemaal tegen hun leeftijdsgenootjes reden. Het aantal ronden dat ze moesten rijden varieerde van 1 ronde voor de jongste groep tot 3 rondes voor de oudste groep. Na afloop van de minimarathon stond er nog een ouder/kindwedstrijd over 100 meter op het programma. Rond 10 over 6 ging de jeugd Leiden van het ijs af voor de prijsuitreiking in het restaurant, waar alle deelnemers naar voren mochten komen om een prijs in ontvangst te nemen. De uitslagen vind je hieronder:

• Ouder/kindwedstrijd:

1e Lana van Haaster
    2e Niels Rewijk
    3e Ivar Adriaansen

Trainingsgroepen Haarlem

Van 18.30 tot 22.30 uur was het ijs op de 400-meterbaan gereserveerd voor de trainingsgroepen die in Haarlem rijden. Zoals gewoonlijk deden ook de recreanten van de dinsdag- en de vrijdagavond mee. Anders dan vorig jaar waren de omstandigheden niet optimaal. Een harde wind, die voornamelijk de verkeerde kant op waaide, zorgde ervoor dat er geen toptijden gereden werden. Toch werden er hier en daar nog persoonlijke records gereden. Bij de dames Masters B, reed Anja van Diest 2 clubrecords. Een overzicht van de tijden vind je op de uitslagenlijst.

De meeste rijders reden twee afstanden (500 & 1500 meter), maar voor een select gezelschap stond er ook nog een 3000 meter op het programma.

Clubkampioenen

Algeheel clubkampioen bij de heren werd Ronald Ligtenberg, die het clubkampioenschap overnam van Kevin Schelling. Manouk van Emmerik - bij de dames - moest haar titel afstaan aan Nederlands Kampioene op de 3000 meter, Esmee Visser.